In al doilea rand, sa rezumam experienta austriaca. Dupa ce am numarat pe degetele de la O mana portiunile de drum asfaltat de pe drumusorul care leaga Bucovina (frate!) de Maramu’, am conchis legitim ca singura calitate a cararilor din tarisoara minunata, caci nu le putem numi sosele, este cea de vibromasaj fesier. Cu alte cuvinte, sa faci tu cu mamica ta turism in Romania cu drumurile astea, fi-r-ar land of choice-ul sa fie cu gropile lu’ peste prajit!

Cu toate acestea, ia te uite ce casute avem. Imi pare rau ca nu am reusit sa prind intreaga grozavie, dar era cam aglomerat pe cararuie; pe restul ornamentelor semete care din pacate nu au ajuns vedete pana si Michelangelo ar fi fost invidios. So, check out this guy’s crib.

Ajungand pe taram de sorginte maghiara, dau de indicatorul meu preferat de pe AUTOSTRADA, in conditiile in care rareori gasesti un mesaj intr-o alta limba..asta in schimb..

Trecem granita la Osterreich si imi amintesc de ce vreau eu sa ma mut aici cand o sa fiu mare. Cuvinte multe sunt asa..cam de prisos.

(..hai sa facem plaja unde nu sunt munti de coji de seminte, nu se aud manele la telefon si nu trece nimeni cu jeep-ul peste noi)

Fotografii sunt multe si le-as posta pe toate. Cat despre Romanica..’Avem o tara frumoasa, pacat ca-i locuita’ devine asadar o axioma si orice incercare de demonstrare e futila; peisajele mioritice ne ajuta, insa absolut tot ce este inclus in ‘restul’ darama si cea mai mica sansa de a ne transforma intr-o societate civilizata. But then again, comparatiile cu alte natii sunt indubitabil inutile si nu fac decat sa ma indemne sa ma gandesc din ce in ce mai serios sa ma CAR de aici, aici unde serviciile NU sunt de toata jena, unde NU imi scapa nimeni lingurita in cana din care beau cafeaua fierbinte si care NU contine SI adn-ul altuia printre zoaiele de la spalarile anterioare, unde NU platesti 50 de euro pentru o camera ca sa poti analiza gunoaiele celui care a fost cazat inaintea ta, unde NU si NU si NU..completati voi..

Cu regret..

Anton si Ich liebe Osterreich