Se apropie Craciunul si sarbatorile de iarna cu pasi repezi. Sincera sa fiu, nu stiu cand a trecut ultimul an – parca timpul zboara din ce in ce mai repede si nici nu imi dau seama cand e ianuarie si cand e din nou decembrie.

Imi plac Sarbatorile de iarna, ma bucur sa imi vizitez familia, sa petrec cateva zile alaturi de cei dragi, cu bucate gustoase, cu caldura si filme bune, cu sufletul linistit. Sunt atat de frumoase sarbatorile! Mai ales ca de Craciun vine Mosu’ cel drag si mult asteptat! Chiar daca nu mai sunt mica, eu tot il astept pe Mos Craciun si stiu ca imi aduce mereu ceva!

Cand aveam doar cativa anisori voiam sa il vad pe Mos Craciun, sa stau cu el si sa ii spun o poezie, sa imi primesc cadoul direct din sacul lui mare. Dar niciodata nu il prindeam, mereu era mai iute decat mine si venea pe neobservate, cand lipseam doar cinci minute din camera cu bradutul… L-am intalnit pe Mos Craciun la gradinita, cred ca i-am spus si poezii… Dar parca emotia era mai puternica atunci cand il asteptam acasa, langa brad, cu prajituri si colinde.

Am crescut, anii au trecut si misterul s-a mai risipit, insa emotia nu. A ramas acea asteptare dulce, acel freamat de nerabdare langa pomul cu luminite. Poezii nu mai stiu… colinde ce am mai cantat, dar cu siguranta cand voi avea un bebelus, trebuie sa il cunoasca si el pe Mos Craciun si sa ii cante ceva frumos!

Pentru fiecare dintre noi Mos Craciun are alta fata; barba, ochelarii si caciula rosie il ascund de fapt pe tata, bunicul, unchiul, vecinul, iubitul sau prietenul cel mai bun. Nu v-ati mirat cum de Mosul nimereste intotdeuna cadoul potrivit pentru fiecare? El stie cel mai bine, iar acel dar este venit din suflet.

Nu ca as vrea sa ii dezvalui identitatea, dar..
Pentru tine cine este Mos Craciun?

Cine este Mos Craciun??