Acum 2 saptamani si ceva, sambata la 10 si ceva de dimineata asteptam cuminte la coada la TNB sa prind bilete la Egoistul. Cum am gasit bilete la matineu pe 3 mai abia, am decis sa mai iau bilete la o piesa, iar Don Quijote in regia lui Dan Puric m-a atras cel mai mult.

Aflasem de la o doamna de la coada ca este spectacol de pantomima, asa ca nu prea stiam la ce sa ma astept. Am fost impresionata. Spectacolul in sine este extraordinar. Fara sa scoata niciun cuvant, actorii transmit stari si emotii “palpabile” aproape. Dans, muzica, lumina si imagini, toate imbinate perfect pentru a spunea povestea eternului Don Quijote. De remarcat sunt insertiile de nou, incepand cu un dans a la Michael Flatley si terminand cu o adevarata demonstratie de rap/breakdance. E impresionant. Combinatii de “slow-motion” cu “filmare la viteza dubla” fara niciun fel de tehnologie avansata

Cativa baieti de “back-up” care danseaza incontinuu o ora si 20′ cat dureaza spectacolul fara niciun semn de oboseala. Dans adevarat, care include kazacioc si Irish dancing. Spectaculos.

Va recomand din toata inima sa mergeti sa vedeti spectacolul. Din pacate, TNB si Ministerul Culturii nu prea baga in seama ca salile sunt pline iar biletele scumpe, asa ca nu se obosesc nici sa plateasca actorii prea bine si nici sa investeasca catusi de putin in scaunele si becurile din teatru. Dar merita sa mergeti pentru oamenii de acolo care, fara costume extravagante si decoruri somptuoase creeaza o poveste superba, tin publicul cu sufletul la gura si nu il lasa deloc sa se plictiseasca. Felicitari lor!

Dan Puric este…Don Quijote!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *