Cum mai multa lume m-a intrebat ce si cum se poate face in Disneyland intr-o singura zi, copiez aici un mail pe care i l-am trimis unei cititoare 🙂

Ea mi-a spus ca pleaca la Disney impreuna cu sotul, amadoi avand 25 de ani si neavand copii cu ei. Cum situatia era similara cu cea in care am fost eu, iata ce i-am spus cand m-a intrebat daca se pot face 2 parcuri intr-o singura zi in Disney:

 

Ok, cam asa eram si noi, eu de 22, el de 26 (de ani), si-a petrecut ziua de nastere la Disneyvisul oricarui copil . Noi am apucat sa ne dam in cele 6 chestii „big thrills” din cele 2 parcuri, adica: Indiana Jones, Big Thunder Mountain, Finding Nemo,Rock’n’Roller coaster with Aerosmith, Hotel Hollywood si Space mountain mission 2. Acum, astea sunt destul de hardcore*, mai ales pentru „incepatori” (eu am mai fost de doua ori in Disney si stiam 3 din cele 6. 3 dintre ele au „looping”, adica te dau peste cap, au viteza foarte mare si te ametesc ca lumea. In afara de astea 6, ne-am dat si in „casa groazei” care te pune intr-un scaun confortabil si te plimba printr-o casa bantuita cu efecte speciale faine (nu sunt scary, dar sunt amuzante) si in „It’s a small world after all”, piesa de rezistenta Disney, chiar daca e mai mult pentru copii. Merita sa va dati in ea doar pentru feelingul ca esti copil din nou, coada nu e lunga si in sine dureaza vreo 10 minute.

 

Asaaaa, sa-ti spun ce mai stiu eu de la Disney (in Walt Disney Studios nu ne-am dat decat in Big Thrills iar pe vremea cand am mai fost eu nu era parcul 2 deloc deci nu stiu nimic de ce e acolo). Este un film 3 D cu Honey I shrunk the Audience care este chiar fain, cu efecte 3D mult mai spectaculoase si interesante decat filmele normale 3 d de la noi. Daca nu ma insel avea si casti cu limba preferata dar s-ar putea sa gresesc. Apoi este o „experienta” Star Wars cu un fel de cinema panoramic in care pleci intr-o calatorie in spatiu, se misca camera cu tine, etc, etc in jur vezi numai stele, destul de placut. Ar mai fi Pirates of the Caribbean despre care nu prea stiu nimic, castelul lui Aladdin, Peter Pan’s flight despre care am auzit numai de bineof, sunt multe.

 

Concluzia mea e cam asa: daca vreti strict big thrills si cu inca ceva light pe langa (una-2-3 rides) aveti timp intr-o zi sa vedeti 2 parcuri. Daca vreti mai multe chestii mai light, nu prea e timp decat de Disney. Atentie, Walt Dinsey Studios se inchide la 19:00, Disneyland la 21:00. Seara in Disneland e si o parada destul de interesanta, cu personaje de poveste, etc. Foarte frumos. Ca atare, nu recomand 2 parcuri intr-o zi decat daca vreti punctele principale de „thrills”. Altfel nu veti avea timp. Cu biletele de la Fnac primiti cate un fast pass fiecare la intrare dar eu va recomand sa va luati in avans mai multe.

 

Ca idee, ma uit acum pe harta Disney si sunt 14 atractii in Walt Dinsey Studios si 47 in Disney. Dintre ele, 6 sunt big thrills (nu se joaca cu termenul asta, sa stii ca daca ai rau de ceva, etc, nu iti recomand), 22 sunt „pentru cei mici”** adica nu va intereseaza si restul de 23 sunt „family fun”, neplictisitoare dar nici nu fac infarct. Dintre astea 23, doar 5 sunt in Walt Disney Studios, deci stand si gandindu-ma, daca nu vreti sa va amestecati creierii, nu prea merita parcul asta pentru o singura zi.

 

Am zis!

 

*Adicatelea sunt nerecomandate pentru femei gravide (atentie, e foarte serios avertismentul pentru ca pot aparea contractii spontane si chiar pierderea copilului daca e o sarcina trecuta de primul trimestru), persoane cu tensiune mare, probleme de inima, pacemakere, rau de mare sau chiar astm. Mare atentie, senzatiile sunt tari dar trebuie sa va tina. 

**boriiiiing!

Disneyland amanuntit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *