You on one side, me on the other, it’s perfect.

Din pacate acest film a venit dupa Snatch, Ocean’s 11 (12,13) si nu a mai primit o nota atat de mare cat ar fi fost daca era primul de acest gen pe care il vedeam. Asta ca minus. Pentru ca in rest, e chiar demential!

Claire Stenwick si Ray Koval sunt doi agenti secreti ce lucreaza pentru CIA si, respectiv MI6. In trecut, se urmareau unul pe celalalt. Acum au decis sa lucreze impreuna, in domeniul corporate. Planul lor, infailibil dealtfel, este sa puna mana pe formula unui nou produs cosmetic ce urmeaza sa fie lansat pe piata de un gigant in domeniu. Astfel, ajung sa lucreze la „counter-intelligence” pentru principalul competitor si sa se zbata sa fie mereu cu un pas inaintea tuturor celor care doresc formula. Si aceia nu sunt putini, si nici prosti.

Din ce am vazut in jurul meu la cinema, nu toata lumea a avut rabdare sa vada tot filmul si sa-i urmareasca toate schimbarile de ritm si situatie. Care nu au fost putine. La un moment dat, actiunea era atat de invalmasita si de rapida ca imi era greu sa tin pasul. Dar a meritat. Desi similar ca idee cu Ocean’s… filmul se distinge prin relatia furtunoasa dintre Claire si Ray care, desi aliati, nu pot avea suficienta incredere unul in celalalt. Ceea ce, daca stam sa ne gandim, gasim si in viata de zi cu zi destul de des, doar ca putini dintre noi sunt spioni CIA. Chimia dintre cei doi se lasa cu scantei si cu tot felul de situatii deloc anticipate.

Umorul este de foarte buna calitate, iar finalul, desi se lasa asteptat in tensiune maxima, merita. Un plus pentru imaginile superbe din cele mai frumoase orase ale lumii, pentru coloana sonora de exceptie si pentru jocul actorilor pe care l-as numi, pe englezeste, flawless. De remarcat Tom Wilkinson si Paul Giamatti care, desi in roluri secundare, se descurca minunat. Pana la urma un film relaxant si placut atat la prima cat si la urmatoarea vizionare. Eu una l-as mai vedea o data, de doua ori

Duplicity