Seriously Jenny, I’ve got ghosts in my bedroom!

 

Recunosc din start ca imi va fi greu sa fiu obiectiva vis-a-vis de acest film, in primul rand pentru ca reuneste 3 dintre acorii mei preferati: Jennifer Garner, Michael Douglas si Matthew McConaughey. Ceea ce ii da un boost la nota din start. Apoi, intotdeauna mi-au placut povestile cu fantome si comediile romantice. E clar, obiectivismul a murit. Se intampla.

Dar ceea ce mi-a placut in primul rand la film este ca…te face sa razi. Cu pofta. Adica, nu sa zambesti de complezenta, ci sa razi din toata inima cand, de exemplu, il vezi pe Connor facand echilibristica intre tortul de nunta si sticla de sampanie. Sau cand apare prima fantoma a „prietenelor din trecut”.

Dar s-o iau cu inceputul: Connor Mead, fotograf de succes, si-a facut un scop in viata din a fi un „womanizer”, „man – whore”, „afemeiat” sau cum vreti voi sa-i spuneti. Avantajat din punct de vedere al fizicului (asta ca sa folosesc un eufemism si sa imi poastrez demnitatea) si cu un manual de replici cuceritoare intotdeauna la indemana, Connor s-a culcat cu o gramda de femei la viata lui si intentioneaza s-o tina tot asa. Pana cand, intr-o noapte, are loc o turnura de situatie. Invitat la nunta fratelui sau, are parte de aparitia fantomei unchiului sau care il crescuse, fusese la fel de afemeiat, si din care Connor facuse un idol. Unchiul Wayne il avertizeaza insa ca va fi vizitat de 3 fantome in respectiva noapte, care ii vor arataca drumul pe care l-a ales in viata este gresit. Si ca nu topaitul din pat in pat ii va aduce fericirea.

Desi sceptic, Connor se trezeste cu prima sa prietena, Allison, care il duce inapoi in timp pentru a-i arata unde a decis ca in loc sa fie un barbat „normal” sa devina…in fine…el insusi. Totul se reduce la relatia sa esuata cu cea mai buna prietena a sa din copilarie, Jenny, prezenta acum si la nunta, pe care, desi a iubit-o dintotdeauna, a respins-o din frica de a nu fi ranit. Si asa s-a dus totul naibii.

Pe parcursul filmului Connor jongleaza intre lumea reala a nuntii ce se pregateste (si pe care o da peste cap cu totul) si cea a fantomelor sale, din trecut, prezent si viitor.

N-are rost sa va spun cum se termina, cred ca va dati seama si singuri, ca doar e comedie romantica. Dar e amuzanta si cu o abordare noua, care sper ca nu l-a facut pe domnul Charles Dickens sa se enerveze la el in mormant. Pentru ca, pana la urma, e cat se poate de entertaining. Iar eu una, asta si cautam. Asa ca primeste 7,5, si asta pentru ca scenariul e destul de previzibil si nu putem spune ca am extras cine stie ce morala din el. Mie mi-a placut.

Ghosts of Girlfriends Past