Anul acesta am stat treaza pana pe la ora 3 dimineata asteptand sa vad intreaga gala a castigatorilor Campionatului Mondial de Patinaj artistic, tot sperand sa revad o pereche de care imi aminteam ciudat de clar, chiar daca habar nu aveam cum ii cheama. Ii vazusem eu de mult, dansand pe Susanna, stiam ca ea avea “parul de foc” si era rusoaica, iar el, cu parul lung si blond, francez. Concurau pentru Franta si obtinusera medalia de aur. Desi ma mai uit sporadic la patinaj artistic, nu ma pot declara neaparat fan.

Dar oamenii astia au ceva special. Ceva ce te face sa te uiti cu gura cascata si sa te intrebi cum naiba sfideaza legile fizicii in asa hal. Cum fac sa pluteasca pe ring si sa execute miscari de dans pe care si cu tenisi in picioare ti-ar fi greu sa le incerci.

Dupa ceva Google intensiv, am descoperit: ii cheama Maria Anissina si Gwendal Peizerat iar 2002, anul in care le-am vazut eu minunatul spectacol pe gheata, a fost cel in care s-au retras, in plina glorie, din competitiile de patinaj. Mai apar din cand in cand pe la gale, parca doar pentru a ne aminti ca va mai curge multa apa pe Sena (sau pe Volga) pana va mai exista in patinajul artistic un cuplu ca ei.

Va las cu cateva filmulete spicuite de pe ici, de pe colo, pentru ca sunt incredibil de greu de gasit. O relatie on si off stage cu totul speciala si coregrafii cu adevarat originale si pline de pasiune. Merita sa va bucurati privirea cu prestatiile lor, fie si numai cateva minute.

Marina Anissina & Gwendal Peizerat – plutind pe gheata

Un gând despre „Marina Anissina & Gwendal Peizerat – plutind pe gheata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *