De o perioada destul de mare pirateria a inceput sa creasca incredibil de mult. Intrustria muzicala si cea a filmelor a suferit cel mai mult la acest capitol.

In 1999 a aparut pe internet asa-numitul software “Napster” care avea de gand sa doboare era music shop-urilor. Casele de discuri au trebuit sa scada preturile albumelor pentru ca ele sa mai poata fi vandute si pentru a se obtine un profit catusi de cat bun.

Cel ce a creat acest software avea ca idee principala impartasirea melodiilor intre studentii de la universitatea la care invata. Intr-un foarte scurt timp software-ul a devenit extrem de popular, fiind cunoscut intr-o saptamana cu mult inafara “granitei” universitatii.

Cand lumea a aflat de mp3, totul a devenit foarte clar: lasam albumele pe rafturile magazinelor si folosim torrentele sau site-urile specializate pentru a downloada melodiile dorite.Greii din industria muzicala au trebuit sa conceapa un nou sistem de vanzari a albumelor de la toate casele de discuri

Ceea ce eram eu curios sa aflu este daca tu, ca ascultator bun de muzica ce esti, crezi ca ai fi in stare sa cumperi albumele artistilor tai preferati? Va plac preturile care sunt acum? Cumparati muzica online? A-ti vrea alte preturi pentru muzica cumparata online?

Sunt cateva din intrebarile pe care acum multi si le pun. Ieri am trecut pe langa un astfel de magazin si in plina zi nu am vazut decat o singura persoana uitandu-se aiurea printre albume, probabil mai mult pentru a-si pierde vremea.

Eu merg pe o teorie: nu ne plac cumparaturile de albume din cauza ca nu vrem asa ceva. Sunt sigur ca majoritatea persoanelor ce citesc acest articol au o melodie preferata acum. Eh probabil acea mel

Muzica gratuita sau cumparata?