There’s no man, alive or dead, who’s going to fault you for living.

Filmul asta…a fost vizionat in 2 bucati: o data pana pe la jumatate, cealalta jumatate peste vreo luna si ceva. Per total, un film dragut, bunicel, sweet. Bineinteles ca m-au apucat curiozitatile vis-a-vis de carte acum, dar mai am de asteptat caci lista de “to read” e lungaaaaa.
In fine, despre film: povestea a doi tineri indragostiti, frumosi, nebuni unul dupa celalalt carora soarta le joaca o festa foarte urata: el este diagnosticat cu cancer si se stinge in mai putin de un an, lasandu-si tanara sotie devastata si fara dorinta de a trai. El ii lasa insa si 10 scrisori, menite sa-i usureze viata fara el, sa o faca sa redescopere dragostea si bucuria de a trai fiecare clipa.

Astfel, ii aduce aminte prin scrisorile sale toate experientele lor minunate traite impreuna, o indeamna sa-si gaseasca o cariera care sa ii placa, sa se bucure de o calatorie incredibila in Irlanda (superbe peisaje, cred c-o sa merg si eu), tara lui de “origine”, si sa-si puna viata in ordine pentru a putea trai si fara el. La fiecare scrisoare, ii aduce aminte ca o iubeste. Iar ea reuseste sa se adune, inca putin.

Filmul este impresionant prin dialogurile amuzante (vezi “vizita” spiridusului cantator), imaginile superbe cu Irlanda (da, am mai zis asta o data), accentul irlandez irezistibil al lui Gerry si “emanciparea” lenta dar sigura a lui Holly. Hillary Swank e perfecta pentru rol, by the way:)

De vazut, in cuplu sau singur(e). O sa va aduca aminte de ce il iubiti pe cel/cea de langa voi. O sa va dati seama ca viata e scurta si nu merita sa astepti ziua de ieri si nici nemurirea sufletului. Un fel de carpe diem de 2 ore si ceva. Mie mi-a placut.
Enjoy!

P.S. I Love You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *