In primul rand trebuie sa mentionez ca Robert Downey Jr. a fost facut pentru rolul dat in acest film, la fel ca si Jude Law.

Pe mine m-au fascinat totdeauna povestile politiste, pline de mistere si multe intrebari fara raspuns. Cred ca aici cel mai bine a mers Prison Break, care m-a uimit de la primul la ultimul episod. Dar sa nu ne indepartam de subiectul de la care am pornit…..

Nici bine aparut pe ecrane, Sherlock Holmes a castigat un glob de aur pentru cea mai buna interpretare facuta de un actor intr-un film de comedie/muzical castigat de- ghici cine?-Robert Downey Jr. . Exact ce va ziceam mai sus….

Actiunea filmului se petrece in Londra incepand cu o scena de urmarire in care intr-un final Holmes il prinde pe Lordul Blackwood, un criminal in serie. Ideea filmului duce la o mai veche problema pe care si-o ridica multi: exista magie?. In film, toate aparentele duc spre magie reala, lucru care sperie toata Londra (lucru dorit de Blackwood).

Filmul mi se pare destul de reusit si ca efecte vizuale cat si ca poveste. Nu este acel gen de film ce te plictiseste intr-o jumatate de ora de vizionat. Cele mai interesante momente sunt planificarile lui Holmes atunci cand este angajat intr-o lupta cu alte personaje.

Sunt 2 sau 3 astfel de momente in film. Mi-au placut la nebunie. Cel mai frumos e la sfarsit, ca in orice film de genul asta aflati toate detaliile minuscule care au dus la aflarea “adevarului”. Imi plac filmele in care nu pot intui ce se intampla mai departe, sau cum se termina (asta fac de obicei la majoritatea filmelor), lucru care e enervant si plictisitor la unele ecranizari. Inca ceva interesant de observat la film: veti auzi foarte multe melodii tiganesti romanesti pe coloana sonora.

In concluzie Sherlock Holmes m-a satisfacut timp de 2 ore. Nu am pierdut acele 2 ore degeaba si nu am fost deloc plictisit urmarindu-l.

Review “Sherlock Holmes”