Ai uitat PIN-ul de deblocare a ecranului, parola sau desenul specific? Nicio problemă! Dacă ai un telefon cu Android, ai acum la îndemână o aplicație care te va ajuta să nu pierzi datele!

Smartphone-urile s-au înmulțit enorm în ultimii ani și este posibil ca, în curând, fiecare posesor de telefon mobil să dețină un smartpfone. Iar cele care folosesc sistemul de operare Android sunt cele mai populare la nivel mondial, așadar este bine să știi să îl folosești cum se cuvine. Ca utilizator de Android, cu siguranță știi că este bine să îți protejezi datele și informațiile personale astfel încât nimeni în afară de tine să nu aibă acces la acestea fără acordul tău. Ușor de zis, dar uneori te temi că prea multe sisteme de protecție te vor împiedica chiar și pe tine să îți folosești telefonul, pentru că riști să uiți un cod, un pattern sau o parolă din când în când.

Ei bine, vestea bună este că poți să îți salvezi informațiile stocate și să deblochezi telefonul, chiar dacă ai uitat parola. Una dintre cele mai comune metode de protecție este blocarea ecranului. Dar se întâmplă să uiți parola setată. Sigur, pentru unele telefoane, de dată mai recentă, există posibilitatea să blochezi-deblochezi ecranul folosind amprenta. Asta nu o poți uita, deși nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Așadar e bine să te asiguri că oricând poți să deblochezi telefonul.

Aplicația numită simplu dr.fone sau desimlockertelephone te ajută să scapi de ecranul blocat și să resetezi parola și mai ales să îți recuperezi complet datele. O să poți recupera mesajele, înregistrările video, fotografiile, convorbirile și contactele de pe telefoane Samsung, HTC, Lenovo, Motorolla, Google Sony and LG, ca să nu le înșirăm pe toate.

În primul rând, descarcă aplicația dr.fone – Android Lock Screen Removal, apoi instaleaz-o pe computer. Deschide-o și urmează pașii.

 • Pasul 1: selectează opțiunea deblocare. Conectează apoi telefonul cu Android la computer și apasă butonul start din fereastra programului.
 • Pasul 2: Setează telefonul pe modul download. Închide telefonul din butonul Power off (închis). Apasă apoi simultan butonul de volum spre minimum, butonul Home și cel de on/off (închis/deschis), după care butonul de volum spre maximum, până când telefonul intră pe modul download (descărcare).
 • Pasul 3: Descarcă pachetul Recovery (recuperare). Când computerul detectează telefonul setat pe modul download (descărcare), va descărca în câteva minute pachetul pentru recuperarea datelor.
 • Pasul 4: După ce s-a descărcat pachetul pentru recuperarea datelor, aplicația va înlătura parola de blocare a ecranului. Nu trebuie decât să confirmi că telefonul tău are un sistem de blocare a ecranului. Metoda este sigură și simplă și toate datele tale vor fi protejate.

În afara aplicației de mai sus, pentru anumite telefoane sunt și alte metode de a-ți reseta parolele uitate sau pierdute, dar una dintre ele duce la pierderea datelor din telefon.

Folosind contul Google:

 • Pasul 1. Introdu PIN-ul de deblocare al telefonului (nu al cartelei) greșit (de 5 ori)
 • Pasul 2. Tastează parolă uitată sau pattern uitat
 • Pasul 3. Vei fi redirecționat către contul de Google, cu user și pasolă
 • Pasul 4. Resetează parola.

Dacă datele introduse au fost corecte, pe ecran va fi afişată pagina de configurare a unei noi metode securizare a dispozitivului.
Dacă, însă, nu mai știți nici parola contului Google, situația se complică. Pentru utilizatorii de Samsung, pot încerca folosind de pe un computer sau o tablet contul făcut, dacă l-au făcut, la utilizarea telefonului. Iar de acolo, deblocați dispozitivul folosind opțiunea găsește-mi telefonul. Cu condiția să fie conectat la internet!

Resetează telefonul la setările din fabricație.

Dacă nu reușești altfel, vei fi nevoit să resetezi complet telefonul. Asta ar trebui să fie, însă, cea din urmă opțiune, pentru că vei pierde toate datele și informațiile stocate pe dispozitivul cu Android, dacă nu au fost salvate sau sincronizate cu contul Google. Este de preferat să îndepărtezi cardul SD înainte de resetare, pentru a salva măcar ce este acolo.

 • Pasul 1. Închide complet telefonul și scoate cardul SD, dacă este în telefon.
 • Pasul 2. Apasă simultan butoanele Home + de volum spre maximum și cel de închis-deschis (pentru telefoane Samsung și Alcatel) până intră pe modul recuperare. Pentru alte telefoane cu Android, HTC de exemplu, este suficient să apeși simultan doar butoanele de deschis-închis și cel de volum în sus.
 • Pasul 3. Folosește butonul power pentru a intra în modul recuperare. Apasă-l, apoi folosește butonul de volum pentru a intra în meniul Android recovery
 • Pasul 4. Folosește butonul volum mergând către opțiunea de resetare la setările de fabrică și folosește butonul de închis-deschis pentru a selecta opțiunea. Resetează telefonul, pornește-l și setează altă parolă, PIN sau pattern pentru blocarea ecranului. Va trebui să parcurgi din nou configurarea iniţială, adresa de email, contul de Google şi celelalte informaţii.

În concluzie, pentru a-ți păstra datele și toate celelalte informații stocate pe dispozitivul cu Android, în cazul în care ești nevoit să resetezi sistemul de protecție al ecranului, este mai simplu să folosești o aplicație. Asta dacă nu ești pregătit sufletește să pierzi tot prin resetarea completă.

Stii cum sa deblochezi un telefon?