Despre sinucidere …  s-au scris foarte multe articole. Ba ca este cel mai mare pacat, ba e cel mai mare act de curaj ori o dovada de lasitate.

De fapt toate variantele de mai sus sunt valabile dar depinde din ce unghi privesti. De la parinti, de la Biserica am auzit ca nimeni nu are dreptul sa iti ia viata, decat Dumnezeu.Dar am mai auzit si ca omul este deplin raspunzator de faptele lui. Sunt doua teorii care se bat cap in cap.

Oamenii se sinucid din mai multe cauze si cred ca nici un om nu are dreptul sa ii judece.

Acuma nu vreau sa par paranoic dar din punctul meu de vedere , cei mai curajosi oameni sunt sinucigasii. Cei mai multi dintre noi cred in general  ca sinucigasul este un om las , dar nu este asa. Iti trebuie o doza mare de curaj pentru a face asta, curaj sa infrunti neantul, nestiutul si poate linistea eterna.

Am incercat sa gasesc rostul vietii si , si    …..   nimic. Invatam sa intram la o facultate buna, sa castigam bani si murim intr-un accident. Care mai e rostul vietii ?

Niciodata un om “normal” nu va putea intelege de ce a ales sinucigasul aceasta cale. Decat acei oameni care au incercat sa se sinucida sau au avut aceste ganduri sunt capabili sa-i inteleaga pe sinucigasi …

Este sinuciderea o solutie ?

p.s. nu instig la sinucidere

Un gest extrem ? Sau nu …